Khonburi Deel 3 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sanne Hieltjes - WaarBenJij.nu Khonburi Deel 3 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sanne Hieltjes - WaarBenJij.nu

Khonburi Deel 3

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

07 Februari 2006 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

Hier weer bericht uit het warme Thailand (rond de 28 graden). 's Nachts is het niet zo koud, dus ik slaap prima. Verder 2 daagjes ziek geweest. Beetje last van mijn maag, maar nu weer helemaal ok. Ik kan de kikker, gefrituurde kikkerhuid en miereneitjes weer helemaal aan!
Vorige week had de school een onaangekondigd bezoek van een andere farang (white skin, buitenlander). Kally uit Australie (man). Hij had 5 weken lesgegeven in een ander dorpje en op de terugweg richting Bangkok dacht hij, laat ik eens even kijken in Khonburi! Aparte man, 1 uurtje samen met hem lesgeven, maar de leerlingen konden hem niet zo goed verstaan, omdat hij een aardig australisch accent had. Hij had mee gelunchd en daarna verdween hij weer....
Vorige week ook met wat thaise leerlingen sportlessen gevolgd. Was erg leuk, want ze deden aan zwaardvechten! s'Avonds met wat leraren uit eten geweest en spicy food gegeten, maar ik moet zeggen dat ik het begin te leren!
Ik heb hier ook een rok en shirt laten maken voor 800 baht (ongeveer 18 euro). Het is erg mooi geworden. Alleen is het dan raar om te horen dat sommige leerlingen in het weekend op het land werken en dan 130 baht verdienen voor 1 dag werk. Deze provincie is zowiezo de armste van Thailand. Van de eindexamenleerlingen (degene die nog niet gestopt zijn met school, omdat ze getrouwd zijn of in de fabriek zijn gaan werken..) gaat 30% naar de universiteit, 20% naar de open universiteit en 50% gaat in de fabriek werken. Erg zonde, want soms zijn er hele slimme studenten die vanwege geldgebrek niet verder kunnen studeren.
Even weer heel iets anders, maar leuk om te vertellen: ladyboys zijn heel normaal hier, de jongens dragen zelfs staartjes en make-up! Ze worden er ook niet mee gepest. Dikke kindjes daarentegen worden zelfs door de leraren voor schut gezet...Ook mogen leraren in Thailand de leerlingen nog steeds slaan, dus regelmatig wordt het stokje tevoorschijn getoverd...
Van de week ook nog naar het huis van een lerares geweest. Ze woont daar samen met haar moeder, broer, zus en gehele aanhang. Het is echt een kast van huis, maar ze doen eigenlijk alles in een ruimte die voor de helft in de openlucht is. Ze eten en slapen daar zelfs met z'n allen.
Afgelopen zaterdag ben ik met een engelse lerares van de basisschool (Noot) naar de inwijding van een huis geweest. Erg bijzonder. Als mensen een nieuw huis hebben nodigen ze monniken uit om het huis voor het kwade te behoeden. Dit betekende dus 8 zingende/brabbelende monniken en daarna natuurlijk met z'n allen eten. Daarna ben ik naar het huis van Noot geweest en daar hebben we wafels gemaakt. Erg lekker!
Noot wil graag een auto kopen en nu moest ze weten welke kleur de auto moest zijn en wanneer ze hem moest kopen wil het haar geen ongeluk brengen..dus ja...dan ga je naar een waarzegster! Een zus van haar oma kan met een andere 'soul'praten en handlezen. Ze moest dus een bruine auto kopen en beslist geen witte of gele. Mijn toekomst ziet er redelijk gunstig uit,alleen is 25 jaar een ongeluksjaar..dus geen goede baan voor mij en misschien krijg ik wel iets aan mijn hand, arm of been....Verder slecht nieuws voor de nederlandse vrijgezel: ik ga met een thaise man trouwen en ik ga in Thailand wonen.En last but not least: I will get everything I want!Om me voor het ongeluk van mijn 25e jaar te behoeden moest ik me wassen met 'magic water' en heb ik vissen vrijgelaten in de natuur...nu kan het dus niet meer misgaan met mij!
Morgen geef ik nog 1 dagje les en neem ik afscheid! Ik vind het toch wel jammer om weg te gaan hier! Overmorgen ga ik nog met een leraar wat oude tempels bekijken en vrijdag en zaterdag ga ik met de leraren van de basisschool naar Pattaya. Dus weer een druk programma voor de komende dagen!

Kus Sanne

• 07 Februari 2006 - 14:43

Judith C:

Hey Sanne, ook al last van 't buikje, je lijkt Laafje wel.. Eet je echt kikkers daar?? Kun je beter padden likken, kun je lekker hallucineren ;-) Lachen zeg met die waarzeggers. Als je toekomst echt zo zal zijn, dan ga ik ook 's mijn hand laten lezen. Over een paar jaar zullen we wel wijzer zijn hihi. Is Sanne dan getrouwd met een lekkere thai?!?!? Geniet ervan en heel veel groetjes vanuit Tilburg!!! XXX

• 07 Februari 2006 - 16:58

Dabi:

Hee Sanne,
    wat leuk weer een berichtje...zonde van je geld die waarzegster..ik had je natuurlijk ook wel kunnen vertellen dat je daar een lekkere thaise kerel gaat tegenkomen en daar gaat wonen..
    Veel plezier nog de komende dagen, let op je handen ivm tennis en laat die kikkers ff met rust ieghh.

Liefs Daab

• 07 Februari 2006 - 17:00

Daab:

o, ja vergeet geen foto's te maken!!

• 08 Februari 2006 - 21:46

Maria:

Hallo Sanne,
    Allereerst wil ik je alvast feliciteren met je 25 e verjaardag welke er toch bijna aankomt met of zonder geluk. De voorspellingen zijn gelukkig voor allerlei uitleg bruikbaar dus geef er maar een zeer positieve wending aan en probeer het geluk in eigen hand te houden. Waar gaat je reis nu heen??Blijf je nog in Thailand of ga je een ander kand met je aanwezigheid verblijden? Geniet op je verjaardag nog even van een lekker Thais feestmaal.
    Liefs Maria

• 09 Februari 2006 - 15:22

Femke:

Ciao bella,

Alvast gefeliciteerd!!! Morgen komt mijn eerste huisgenootje, dus ik ben benieuwd. Was weer een geweldig verhaal weer om te lezen:)!
    X
    Femke

• 10 Februari 2006 - 10:44

Jocé:

HAPPY BIRTHDAY TO YOUOUOUOU!!!
    Maak er een mooie dag van!
    Kus,
    Jocé

• 10 Februari 2006 - 11:08

Henny Esselink:

Hallo Sanne,
    VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG VANDAAG
    Leuk om je interessante belevenissen te lezen.
    Zal het nog vaker doen.
    Nog een fijne tijd en mooie reizen verder.

René en Henny

• 10 Februari 2006 - 11:50

Ineke:

Sanne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!

xje

ps.....woon straks in A'dam!!!

• 10 Februari 2006 - 11:51

Marko:

Hoi San,
    VAN HARTE GEFELICITEERD! Vorig jaar op deze dag was het nog vlaai bij CZ, ben benieuwd waar je vandaag op tracteert...
    En met die vrijgelaten vissen gaat dat vast toch een heel mooi jaar worden. Ben benieuwd naar nog de foto's!
    Hier nu eerst een weekendje de latten onder en de sneeuw opzoeken en schnitzels eten...
    Zijn de verdere reisplannen al gemaakt?
    Marko.

• 10 Februari 2006 - 13:44

Hermien:

Hoi Sanne,
    Hartstikke leuk al je verhalen!!Hierbij wil ik jou van harte feliciteren met je verjaardag.Een verjaardag om nooit te vergeten!!Veel plezier met alles wat je nog gaat doen.groetjes ,ook van Harry
    Hermien

• 10 Februari 2006 - 17:53

Anneke:

Ha die San,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Word echt jaloers als ik al jouw leuke verhalen lees. Geniet ervan en ben benieuwd waar je nu naar toe zult gaan.

Groetjes, Anneke X

• 10 Februari 2006 - 18:25

Daab:

Lang zal ze leven lang zal ze leven lang zal ze leven in de gloriaaaaaaaaaaaaa in de gloriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

GEFELICITEERD!!

• 14 Februari 2006 - 21:20

Carlijn Vd Borne:

hoi sanne, ik zag je naam op msn met deze site, dus ik was benieuwd waar je ergens bent; in thailand dus! leuk zeg! Hoe lang blijf je daar? En hoe is het verder? Met mij wel goed, ben weer gaan leren, helemaal iets anders; toegepaste pscyhologie. Maar we mailen wel een keertje. Heel veel plezier daar en tot mails misschien?
    groetjes carlijn

• 14 Februari 2006 - 22:43

Roger:

Heeeeej Sanne, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Was het een leuke dag? Hier gaat alles prima. Vandaag te horen gekregen dat ik AO (ellendigste vak van de opleiding) heb gehaald! Helemaal happy dus. Gaan we met carnaval goed vieren! X, Roger