Khonburi deel 2 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sanne Hieltjes - WaarBenJij.nu Khonburi deel 2 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sanne Hieltjes - WaarBenJij.nu

Khonburi deel 2

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

23 Januari 2006 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

Weer bericht uit Thailand! Het gaat nog steeds goed met me! Ben nog niet ziek geweest en nog niet beroofd!
Om wat mysteries de wereld uit te helpen……ik woon niet in een houten hutje… Die hebben ze hier wel heel veel, maar ik woon bij een wat rijkere familie. (Hoewel ze zelf regelmatig klagen dat ze te weinig geld hebben…)
Inmiddels zijn er al weer bijna 2 weken voorbij. De eerste week heb ik lesgegeven op een basisschool, omdat de middelbare school midterms had. De kindjes op de basisschool waren echt geweldig! In het begin verlegen, maar daarna superenthousiast. Ik werd de hele week “begeleid” door Noot (engelse lerares). Ze heeft me ontzettend veel thais eten voorgeschoteld (waaronder dus die mieren..) en me overal en naar iedereen toegesleept. Heel vermoeiend, maar wel heel leuk. Ik krijg ook allerlei cadeautjes van haar, waaronder een hele mooie lap stof waar ik nu een rok en shirt van laten maken. Kost me maar 800 baht (is ongeveer 18 euro!).
De laatste dag op de basisschool hadden ze feest. Dus veel zingen, dansen en kanom (snoepjes…). De eerste maandag had ik ze geholpen met het verzamelen van geld. Dit betekende de straat opgaan en bij de winkel-eigenaren om een donatie vragen. Vond het wel erg jammer dat ik nu wegga bij deze school, want ik had het hier erg naar m’n zin. Maar misschien mag ik de komende twee vrijdagen daar nog lesgeven.
Het tweede weekend ben ik met een leraar, z’n schoonmoeder en Yod op stap geweest. We hebben in de hitte een heuvel beklommen….maar het uitzicht was supermooi!
Afgelopen maandag ben ik met de leraren engels mee op schoolreisje geweest! Erg leuk. ‘s Ochtends kregen ze een cursus over “Western food”. Wat dus betekende dat ze leerde welke bestek wanneer te gebruiken en na een paar hapjes je mondhoeken te deppen met je servet….de regels dus van een 5-sterren diner. Het eten zelf was helaas niet 5 sterren….als voorgerecht sla met ui en vet sausje, hoofdgerecht (harde) aardappelen, met (koude) spinazie en vis met tomatensaus. Als toetje een smerig soppig taartje….De thaise studenten zijn nu dus definitief ervan overgetuigd dat het thaise eten het lekkerst is.
Na deze cursus hebben we nog een tempel bezocht en zijn we naar de dierentuin geweest! Het leukste was misschien nog wel bus. Ze hadden een echte partybus gehuurd met complete draaitafel voorin met minstens 1000 cd’s en heuse partylichten. De hele heen- en terugweg hebben de leerlingen gedanst in de bus!
Afgelopen donderdag heb ik bezoek gekregen van Sjoerd en Laaf in Khonburi (…..)! Het heeft ze wat moeite gekost, maar ze zijn er gekomen! Erg prettig om weer eens in het nederlands te praten!! Ze hebben allebei m’n scholen bezocht en ‘s avonds hadden we een etentje met wat leraren. Helaas voor Sjoerd zat hij net naast de leraar die veel praat als hij wat gedronken heeft….en Sjoerd werd dus de hele avond bestookt met vragen…De volgende dag zijn we samen naar Korat gereisd, want Sjoerd en Laaf gaan nu naar Maleisie en ik naar English camp!
Met 8 andere vrijwilligers en 170 studenten een heel weekend spelletjes doen, liedjes zingen en shows opvoeren. Het had wel een beetje weg van een zeilkamp, alleen dan engels i.p.v. zeilen! Zaterdagavond hadden we een feestje met de leraren. Dus om 10 uur ‘s avonds (voor de vierde keer..) eten en bier drinken natuurlijk. Wat dat kunnen ze wel die Thai...

Om alles samen te vatten: alles gaat goed en heb het naar m’n zin hier! Heb ook zin om straks te gaan reizen, maar daarover later meer!

Veel liefs Sanne

ps: er staan nu als het goed is ook foto's bij het vorige bericht

• 23 Januari 2006 - 12:58

Jocé:

Jippie! Eindelijk weer een berichtje! Leuk om mijn wikkelrok/lap terug te zien op de foto´s, haha! En inderdaad geen houten hutje... Poehé, nice place!
    Heb nu tenminste een iets beter beeld van hoe je er daar bij zit. En nu ik wat kiekjes van je kan zien lijk je ook meteen niet zo ver weg... Leuk!
    Kus!

• 23 Januari 2006 - 13:16

Tom:

Hoi zusterlief,

Leuk berichtje en hele leuke foto's :) afstuderen vandaag afgerond met een 7 waarbij ze neigde tot een 8 maar goed het maakt mij niet uit ik ben tevreden. Nu nog afwachten hoe het tentamencijfer uitvalt, maar dat wordt waarschijnlijk pas vrijdag dus dat duurt maar.....

kus Tom

• 23 Januari 2006 - 14:40

Sjoerd En Laaf:

He Sanne,
    We vonden het erg leuk bij jou op school. Nog heel veel plezier en doe iedereen de groeten daar in KHONBURI, hihi
    liefs uit Kuala Lumpur en tot in Maleisie,
    Sjoerd en Laaf

• 23 Januari 2006 - 15:06

Elske:

Haha, wat geweldig zeg, die foto's! Geniet er maar goed van!

• 23 Januari 2006 - 17:23

Daab:

Hee hallo

wat leuk weer een berichtje!!!en wat een gave foto's, schetige kindjes, en wat een gezelligheid allemaal! Leuk om je weer eens 'dichtbij'te zien!Mijn kind blacky is ook weer terug. Over een paar weken davis cup en carnaval!!
    Heel veel plezier en niet te lang wachten met het volgende berichtje en foto's!!!
    Dikke kus

• 23 Januari 2006 - 17:41

Denise:

Hoi Sanne,

Ontzettend leuk om je zo te kunnen volgen! Zeker met die foto's erbij.
    Ik kan me voorstellen dat je wilt blijven lesgegeven op de basisschool (wat een scheetjes!).
    Hier ook alles goed, wel wat veranderd: we zijn afgelopen weekend al naar Vlissingen verhuisd (ipv volgend jaar). Maar daar vertel ik je nog uitgebreid over.
    Heel veel plezier enne geniet ervan! Ik kan niet wachten op je volgende berichtje (hopelijk weer met van die leuke foto's!)
    Dikke zoen uit het koude Nederland!

• 24 Januari 2006 - 08:07

Anoek:

yo San!

Leuk, leuk, leuk! Foto's zijn echt mooi! En wat een knappe kindjes! Ik had je Thaise 'ouders' heel anders voorgesteld en idd een hutje (en ik zag het al voor me met 11 honden!).

Nou je hebt nog even te gaan, dusse blijf genieten. Ik heb inmiddels een wijnvoorraad van zo'n 9 flessen, dus tja het is wel duidelijk dat ik jou hier mis!

Ik ga aan het werk, heel veel fun en we smsen/mailen.

Heel veel liefs!

• 24 Januari 2006 - 10:36

Wilma:

he lieve San! Klinkt geweldig allemaal, leuke ervaringen! Voortaan adju-en op zijn Thais als ik het goed begrijp. wat zouden GZ-kids vinden van gebakken mier? laat snel weer wat horen!
    Kus

• 24 Januari 2006 - 14:45

Maria:

Hallo nicht,
    Het klinkt allemaal heel leuk en de foto's zijn schitterend. Ik kan me voorstellen dat je prima vermaakt. Thais eten is over het algemeen hier in Nederland erg lekker. Vermaak je je 'savonds ook een beetje en zitten er meer vrijwilligers? Groetjes van Antoon en Jeroen. Liefs Maria

• 24 Januari 2006 - 16:30

Femke:

Ciao Sanne,

Kennelijk zijn onze moeders nog sneller met internet dan de jeugd van tegenwoordig! Pap en mam komen mij onverwacht komend weekeinde opzoeken in Siena en daarna gaan wij door naar Rome. Mijn taalcursus zit er alweer bijna op, a.s. donderdag en vrijdag hebben wij tentamens. Mijn foto's laten nog even op zich wachten, maar ik ga nu gauw even naar die van jou kijken. Baci, Femke

• 27 Januari 2006 - 00:03

Roger:

Heeeeej Sanne! Leuke foto's. Je hebt daar dus zelfs een speech gehouden! Goed bissy ;-). Lekker weer daar ook zo te zien. Stuur maar wat hierheen....... koud hierrrrrrrr.
    x, Roger

• 27 Januari 2006 - 13:39

Marko:

Hé San,
    Leuke foto's en geweldige verhalen! We volgen je avonturen hier graag, het biedt heerlijk wat afleiding. Afgezien van te verwachten kinderziektes gaat alles goed hier, ik ben druk met de eindrapportage en het opzetten van weer een nieuw project. Verder is het berekoud (als het zo doorgaat mis je een 11stedentocht) en gaan we thuis dus maar gauw mijn zus in Mexico opzoeken (pasenvakantie).
    Veel plezier met alle kidz!

• 27 Januari 2006 - 19:22

Anneke:

Ha die San,
    Hartstikke leuke foto´s zeg. Ook ik blijf je volgen. Tis nu vrijdagavond. Ga voor de verandering vanavond niet stappen, maar blijf eens degelijk thuis bij manlief. Volgende week maar weer.
    Groetjes, Anneke

• 30 Januari 2006 - 11:20

Judith:

Hey Sannuuuh! Goed om te horen dat 't lekker gaat! Ziet er gezellig uit met al die mensjes om je heen! Leuk dat Sjoerd en Laaf zijn geweest, goed geregeld. En hier is het koud, hihi. Net terug van skien, ook koud, maar heerlijk! Doeoeoeoei, enjoy en een dikke kussssss JudithC

• 06 Februari 2006 - 02:05

Sjoerd En Laaf:

He Sanni, We zijn wel benieuwd hoe het met je is.... nog steeds naar je zin? Zien je we nog in Maleisie? Liefs S&L

• 06 Februari 2006 - 14:37

"Flits"-kees:

Hoi die San,

goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik blijf je dagboek volgen, ik heb nog niet alles gelezen (enkel je laatste bericht) maar dat ga ik nu zeker doen! O ja, ik mis je wel hoor, had ik maar beter opgelet bij de cursus MS-projects!!!! :)